معاون اول رئیس جمهوری گفت: یکی از برنامه های دولت سرمایه گذاری ٢٠٠ میلیارد دلار در صنعت نفت کشور است و این موضوع باعث خواهد شد که در توسعه صنعت نفت از دانش و فناوریهای جدید استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار شانا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، امروز (یکشنبه، پنجم اردیبهشت ماه) در آیین گشایش چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، با بیان این که ما مکلف به توسعه ایران هستیم و باید برای پیشرفت کشور برنامهریزی مشخصی داشته باشیم، افزود: در سالهای گذشته ملاک توسعه و پیشرفت، توسعه صنایع بزرگ از جمله صنعت فولاد بود و هنگامی که درباره داراییها و ثروت یک کشور صحبت میشد، منابع طبیعی نظیر نفت و گاز مدنظر قرار میگرفت.
وی اعلام کرد: امروز، زمانی که از ثروت و دارایی کشورهای پیشرفته مثال زده میشود، دیگر به داراییهای فیزیکی پرداخته نخواهد شد، بلکه صاحبان دانش و اندیشه هستند که با استفاده از خلاقیت خود، ارزش افزوده و ثروت تولید میکنند.
جهانگیری تصریح کرد: توجه به توسعه علم و فناوری مدتی است که در ایران به یک گفتمان بدل شده و بانی آن مقام معظم رهبری بودند که این موضوع را در کشور گفتمان سازی کردند، توسعه علم و فناوری زیربنای هر پیشرفتی خواهد بود و توسعهای میتواند پایدار باشد که متکی به علم و فناوری است.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: نیاز داریم برای بازگشت به جایگاه اصلی کشورمان در عرصه پیشرفت، علم و فناوری، بیش از پیش به نخبگان و دانشمندان کشور توجه کنیم و آنها را مورد حمایت قرار دهیم، همچنین دانشگاهها باید در کشور محترم شمرده شوند و از امکانات لازم برخوردار باشند تا بتوانند نقش خود را به درستی ایفا کنند.
وی ادامه داد: در پنج رویکرد اقتصاد مقاومتی و نیز در بندهای اصلی این سیاستها بر موضوع اقتصاد دانش بنیان تاکید شده است و جهت گیری اصلی ما باید این باشد که دانش حرف اصلی و نخست را در اقتصاد کشور بزند، شاه بیت اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد دانش بنیان است و هم در بندهای اصلی و هم در رویکردهای اقتصاد مقاومتی بر اقتصاد دانش بنیان تاکید شده است.
جهانگیری گفت: برای این که بتوانیم اقتصاد کشور را از اتکا به نفت رهایی بخشیم، باید جایگزین مناسبی برای آن پیدا کنیم و در جهت گیریهایی که در اقتصاد مقاومتی بر آن تاکید شده، هیچ جایگزینی مناسب تر از دانش، فکر و اندیشه جوانان تحصیلکرده کشور وجود ندارد.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به همایشی که پیشتر در وزارت نفت با رویکرد اقتصاد مقاومتی برگزار شد، افزود: در این همایش قراردادها و توافقنامههایی از سوی وزارت نفت با دانشگاههای معتبر کشور به امضا رسید و مقرر شد بیش از یکهزار میلیارد تومان منابع در اختیار دانشگاهها قرار گیرد تا دانش و فناوری مورد نیاز صنعت نفت کشور با توان داخلی تولید شود.
وی تصریح کرد: یکی از برنامه های دولت، سرمایه گذاری سالانه ٢٠٠ میلیارد دلار در صنعت نفت کشور است و این موضوع باعث خواهد شد که در توسعه صنعت نفت از دانش و فناوریهای جدید استفاده کنیم.
جهانگیری با بیان این که دانشگاههای کشور به عنوان زیرساخت اصلی دانش بنیان شدن اقتصاد هستند، عنوان کرد: دانشگاههای کشور باید خود را مجهز کنند، زیرا دانشگاهها و مراکز علمی میتوانند نقش موثری در انتقال و تولید دانش و فناوری داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه با تاکید بر این که مصرف تولید داخل باید به یک فرهنگ در کشور بدل شود، گفت: مصرف کالای تولید داخل باید به فرهنگ عمومی بدل شود و رسانه ها و شخصیتها باید وظیفه خود بدانند که این فرهنگ را تقویت کنند.
وی یکی از سیاستهای قطعی دولت در سال ٩٥ را حمایت از تولید داخلی دانست و افزود: برای این که بتوانیم برای جوانان تحصیکرده کشور اشتغال فراهم کنیم و سطح رفاه مردم را افزایش دهیم نیازمند رشد اقتصادی بالای ٥ و ٦ درصد هستیم و لازمه تحقق این رشد رونق تولید داخلی است، همچنین باید نظام تعرفهای مناسب در حمایت از تولید داخلی ایجاد کنیم و البته لازم است حقوق مصرف کنندگان نیز رعایت شود.
جهانگیری تصریح کرد: امسال باید سخت گیرانهتر از سالهای گذشته از بخشهای دولتی بخواهیم که به هیچ عنوان از کالاهای خارجی که نمونه مشابه داخلی آن در کشور وجود دارد، استفاده نکنند.