نخستین قرارداد فروش گازهای مشعل به منظور تولید روزانه ١٠٠ مگاوات برق ١٣٠٠ بشکه ال پی جی و میعانات گازی میان شرکت نفت و گاز اروندان و بخش خصوصی امضا شد.
به گزارش خبرنگار شانا، نخستین قرارداد فروش گازهای مشعل به منظور جلوگیری از سوزاندن بخش قابل توجهی از گازهای همراه نفت میان شرکت نفت وگاز اروندان و بخش خصوصی، به امضا رسید.
سلطان کمالی مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در آئین امضای این قرارداد گفت: براین اساس طی یک قرارداد ٥ ساله، روزانه ٢٤ میلیون فوت مکعب گاز به قیمت هر متر مکعب ٤,١١ سنت دلار آمریکا به بخش خصوصی میفروشیم که پیمانکار با جلوگیری از سوزاندن آن و حذف مشکلات زیست محیطی ناشی از سوختن، گاز آن را به برق و سایر منابع انرژی بدل خواهد کرد.
وی تصریح کرد: براساس این قرارداد روزانه حدود ١٠٠ مگاوات برق، ١٣٠٠ بشکه ال پی جی و میعانات گازی تولید شده و علاوه بر آن شاهد افزایش بهرهوری و کاهش مصرف انرژی در هیترهای نصب شده تاسیسات نفتی به میزان ٥٠ مگاوات خواهیم بود.
کمالی ادامه داد: علاوه بر آن با استفاده از فناوری EASD و حذف گوگرد از نفت و تبدیل آن به کود شیمیایی نیترات آمونیم، بخش قابل توجهی از نیاز کشاورزی منطقه به کود شیمیایی رفع و در مجموع اشتغالزایی قابل توجهی در منطقه ایجاد خواهد گشت.
کمالی یادآور شد: در آینده نزدیک حدود ٣٠٠ میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت از منطقه غرب کارون تولید خواهد شد و که باید تا آماده شدن تاسیسات فرآورشی آن، با همین مدل مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: این میزان گاز میتواند سبب تولید حدود ١٠٠٠ مگاوات برق در روز شود که معادل ظرفیت برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر است.
کمالی با اشاره به امضای این قرارداد با بخش خصوصی گفت: نفت و گاز اروندان نخستین شرکت نفتی است که این قرارداد را امضا کرد که این موضوع حاکی از چابکی، سرعت در تصمیم گیری و برداشت صحیح از مشکلات و انتخاب درست راهکارهای حل آن است.
سالانه حجم زیادی از گازهای همراه نفت سوزانده میشود که این عمل افزون بر هدر دادن سرمایههای ملی، مشکلات زیست محیطی فراوانی بهمراه خواهد داشت. براین اساس به منظور رفع بخشی از این نقیصه، شرکت نفت و گاز اروندان همسو با سیاستهای کلان شرکت ملی نفت ایران و برای اولین بار در طول عمر صنعت نفت از طریق مزایده، اقدام به فروش بخشی از گازهای یاد شده به بخش خصوصی برای تبدیل آن به برق کرد.