پخت و پز حدود ده درصد از كل انرژی مصرفی یك خانواده را به خود اختصاص می دهد، استفاده از شیوه هی منطقی آشپزی میتواند در مصرف گاز طبیعی موثر باشد.
غذاهای منجمد را قبل از طبخ در محیط خانه ذوب كنید.
پس از به جوش آمدن آب یا میعات، شعله اجاق گاز را كم كنید زیرا دما در این حالت تغییر نمی كند.
در صورتی كه زمان پخت طولانی لازم است حتی الامكان از ظروف زودپز استفاده كنید.
از شعله متناسب با اندازه ظرف استفاده كنید.
آب را به مقدار مورد نیاز در كتری برایزید.
درب كتری و ظروف را در هنگام پخت و پز ببندید.
سطوح دیواره هی فر را كاملا تمیز كنید تا حداكثر بازتاب گرمایی صورت گیرد.
مطالعات نشان داده است با بكار بستن نكات مطرح شده بتوان در حدود 20 مترمكعب گاز طبیعی در طول سه ماه زمستان سال صرفه جویی نمود