عنوان پروژه: اعطاي يارانه سود تسهيلات بانکي براي توليد شيرهاي ترموستاتيک رادياتور
مجري پروژه: شرکت پاد رعد
وضعيت پروژه: اتمام يافته
سال اجرا: 88-81
محصول توليدي: شيرهاي ترموستاتيك با قابليت نصب برروي انواع رادياتورهاي خانگي وسيلهاي مناسب جهت كنترل موضعي دما ميباشند (شكل 1). هر شير ترموستاتيك از يك سنسور حرارتي (ترموستات) براي كنترل خودكار درجه حرارت محلي كه در آن رادياتور نصب شده و يك شير كه از سنسور فرمان ميگيرد، تشكيل شده است. دماي مورد نياز هر اتاق با چرخاندن كلاهك ترموستات قابل تنظيم ميباشد.
شكل1- تصاويري از شير ترموستاتيك رادياتور
هنگامي كه دماي اتاق بر اثر گرماي خروجي از رادياتور و يا هر منبع توليد گرماي خارجي ( مانند تابش خورشيد، افزايش تعداد ساكنين و يا تجهيزات و لوازم برقي ) افزايش يابد و در محدوده تنظيم دماي ترموستات قرار گيرد ترموستات به شير فرمان داده و جريان آبگرم در رادياتور را كاهش ميدهد و از افزايش گرماي اتاق توسط رادياتور جلوگيري ميكند.
در نتيجه ضمن تأمين شرايط آسايش مطلوب براي ساكنين اتاق، كاهش مصرف انرژي و هزينههاي سوخت مصرفي را نيز برآورده ميكند. چنانچه از شيرهاي ترموستاتيك بر روي رادياتور استفاده نشود، در اينصورت دماي هواي اتاق افزايش مييابد تا اينكه شرايط اتاق در حالت نامطلوبي قرار گيرد. در نتيجه ساكنين اتاق مجبور به بازكردن پنجرهها ميشوند و اين امر سبب ميشود كه هزينه پرداختي صرف گرم كردن هواي بيرون خانه شود و به هدر رود.
بمنظور بهينهسازي مصرف سوخت نياز است كه سيستم رادياتور مجهز به شير ترموستاتيك باشد. شيرهاي ترموستاتيك رادياتور با قابليت تنظيم دما توسط ترموستات ميتوانند دماي اتاق را در درجهحرارت مورد نظر ثابت نگهدارند و با تنظيم دماي اتاق در محدوده oC 21-18 بيشترين مقدار صرفهجويي در مصرف سوخت بدست ميآيد. بهطوركلي طبق آزمايشات بهعمل آمده، كاهش هر يك درجه سانتيگراد و جلوگيري از افزايش بيمورد دماي اتاق سبب كاهش مصرف سوخت به ميزان 6% ميگردد.
صرفه جويي پيش بيني شده:
با توجه به ظرفيت توليد اين محصول و در صورت توزيع آن در كشور، محاسبات نشان مي دهد كه سالانه معادل 143.224.811.200 ريال در مصرف گاز طبيعي در كشور صرفه جويي مي شود.