وزیر نیرو در سومین کنفرانس بینالمللی انرژیهای خورشیدی گفت: انرژیهای تجدیدپذیر جزو سرفصلهای مهم سیاستهای کلی نظام در برنامههای توسعه کشور است.
بهگزارش ایلنا، "حمید چیتچیان" در آئین برگزاری سومین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی انرژیهای خورشیدی در دانشگاه تهران با بیان این مطلب گفت: در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده است تا 5 هزار مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی در کشور نصب شود که تاکنون این امر تحقق نیافته است، ولی نیاز داریم با برنامهریزیهای دقیق این ظرفیت را در سالهای آینده به ظرفیت نصب شده برق کشور اضافه کنیم.
وی مسئله انرژیهای نو برای جهان را امر بسیار مهم و شناخته شدهای توصیف کرد و در ادامه گفت: در سال گذشته میلادی بیش از 147 هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر در جهان نصب شده است.
چیتچیان با بیان اینکه این میزان تقریبا دو برابر کل ظرفیت انرژیهای نصب شده در کشور ما است، خاطرنشان کرد: میزان ظرفیت جدید نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر در سال گذشته بیش از میزان ظرفیت نصب شده نیروگاههای فسیلی جدید در جهان بوده است.
وی ادامه داد: این موضوع نشان دهنده تبدیل شدن انرژیهای نو در آینده به انرژیهای اصلی در دنیا است.
وزیر نیرو با اشاره به این مطلب که نیروگاههای جدید نصب شده مربوط به انرژیهای خورشیدی و بادی بیش از سایر انرژیهای تجدیدپذیر در جهان است، ادامه داد: در سال گذشته (2015) ظرفیت نیروگاههای فتوولتائیک نصب شده بیش از کل ظرفیت فتوولتائیک نصب شده از ابتدا تا سال 2014 بوده است.
وی با اشاره به اینکه چنانچه هزینههای اجتماعی و زیستمحیطی را محاسبه کنیم، هزینه تولید انرژیهای خورشیدی و بادی کمتر از انرژیهای فسیلی است، افزود: هم اکنون بیش از 22 کشور جهان بیش از یک درصد از کل برق مورد نیاز خود را از سامانههای فتوولتائیک تامین میکنند.
چیتچیان با تاکید بر این مطلب که سال 95 نقطه عطفی در صنعت فتوولتائیک کشورمان بوده است، اظهار کرد: ما نیاز داریم در سال جاری حدود 100 مگاوات به ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر قبلی خود که 70 مگاوات آن فتوولتائیک بوده است، اضافه کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به کنفرانس COP21 پاریس و تعهد ایران مبنی بر بهرهبرداری از 7 هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر گفت: انرژیهای تجدیدپذیر جزو سرفصلهای مهم سیاستهای کلی نظام در برنامههای توسعه کشور است و برنامهریزیهای ما هم در ین راستا تدوین میشود.
چیتچیان تصریح کرد: وزارت نیرو از ابتدا مبتنی بر سیاستهای کل کشور تصمیم گرفته تا گسترش انرژیهای خورشیدی را با کمک بخش خصوصی در دستور کار خود قرار دهد و به همین خاطر، برای کسانی که در این حوزه سرمایهگذاری کنند بستههای تشویقی خاصی را در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو برق نیروگاههای تجدیدپذیری را که با استفاده از تکنولوژی داخلی تولید میشود، 30 درصد گرانتر از قیمت خرید تضمینی برق، خریداری می کند.
او تصریح کرد: این امر میتواند هم برای سرمایهگذاران حوزه تولید و هم برای سرمایهگذاران حوزه ساخت تجهیزات بسیار مفید باشد.
چیتچیان در ادامه با اشاره به کاهش قیمت خرید برق تضمینی در سال جاری گفت: یکی از دلایل کاهش قیمت خرید برق تجدیدپذیر در سال جاری کاهش قیمتها در جهان بوده است.
وی با بیان اینکه قیمتهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر بر اساس سه مولفه قیمت سوخت، هزینه تبدیل انرژی و هزینههای زیستمحیطی تعیین میشود، گفت: بر اساس محاسبات انجام شده در سال گذشته قیمت هر کیلووات ساعت برق تولیدی 150 تومان بود که امسال این رقم به 68 تومان کاهش یافت.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه سامانههای فتوولتائیک حداکثر تولید خود را در پیک مصرف برق انجام میدهند، افزود: این موضوع می تواند برای اقتصاد ملی بسیار حیاتی باشد.
وی در خصوص مزایای دیگر استفاده از سامانههای فتوولتائیک گفت: انرژیهای فتوولتائیک هم از نظر ظرفیت و هم از نظر سرمایهگذاری بسیار منعطف هستند و میتوانند باعث گسترش اشتغال دانش بنیان، کاهش تلفات برق و کاهش آلودگیهای زیست محیطی شوند.