اخبار

با افتتاح ٣ مجتمع پتروشیمی تا پایان امسال : ظرفیت تولید پلی اتیلن ایران ٩٦٠ هزار تن افزایش می یابد

وزیر نفت با اشاره به راه اندازی سه مجمتع پتروشیمی لرستان، کردستان و مهاباد، گفت: امسال ٩٦٠ هزار تن به ظرفیت پلی اتیلن و دیگر واحدهای پلیمر کشور افزوده می شود.

 


به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه وزیر نفت صبح امروز (سه شنبه، ١٤ اردیبهشت ماه) در آیین رسمی گشایش مجتمع پتروشیمی لرستان، گفت: باید به همه افرادی که در اجرای این پروژه مشارکت داشتند تبریک بگویم زیرا ساخت این مجتمع به صورت کامل از سوی بخش خصوصی واقعی انجام شده است.

وی با اشاره به واگذاری بیشتر واحدهای موجود در مسیر خط لوله اتیلن غرب به هلدینگ باختر، تصریح کرد: خوشبختانه این واگذاری از جمله مواردی بوده است که ١٠٠ درصد به بخش خصوصی واگذار شده و سرمایه‌گذار هم توانسته است به همه تعهدهای خود عمل کند؛ در حالی که در بسیاری از واگذاریها با گرفتاریهای عجیب و غریبی روبرو بودیم، در این باره خوشبختانه مشکلی نداشتیم.

زنگنه با بیان این که واگذاری این واحدها به هلدینگ باختر نه تنها پشیمانی نداشته است بلکه جای امیدواری دارد، اظهارکرد: این هلدینگ یکی از بزرگترین هلدینگهای کشور است که پنج شرکت بزرگ پتروشیمی غیر از پتروشیمی کاویان، بزرگترین واحد الفین کشور، را در بر می گیرد. ضمن این که هم اکنون خوراک پتروشیمی های لرستان، اندیشمک، کرمانشاه، مهاباد، میاندوآب، ایلام از خط لوله اتیلن غرب تامین می شود.

وزیر نفت با تشکر از سرمایه گذاران این طرح اظهار کرد: سرمایه گذاران خصوصی در این طرح توانستند به خوبی از عهده اجرای این پروژه برآیند.

زنگنه اجرای این پروژه را از جمله بزرگترین سرمایه گذاریهای کشور در استان لرستان با هزینه ای حدود ٤٠٠ میلیون دلار بر پایه فاینانس اعلام کرد و افزود: امسال نیز دو مجتمع کردستان و مهاباد افتتاح می شود که با بهره برداری آنها ٩٦٠ هزار تن به ظرفیت تولید پلی اتیلن و دیگر واحدهای پلیمر اضافه می‌شود.

وی افزود: وظیفه ما این است که محصولی که در این استان تولید می شود به صورت خام صادر نشود و به صنایع پایین دستی بدل شود.

وزیر نفت با اشاره به تصویب ساخت خط لوله اتیلن غرب کشور در سال ٨١ گفت: در آن ایام نمایندگان مجلس برای ایجاد تعادل منطقه ای در کشور طرحی تصویب کردند که همان زمان اعلام کردم مشکل ما تولید و اشتغال است و اختصاص منابع به فعالیتهای خدماتی به بهبود زندگی مردم منجر نمی شود.

زنگنه ادامه داد: از نمایندگان درخواست کردم تا با ساخت خط لوله اتیلن غرب از عسلویه تا غرب کشور موافقت کنند به این ترتیب که دولت هزینه ساخت این خط لوله را تامین کند و دیگر مجتمع های پتروشیمی را بخش خصوصی بسازد که با این پیشنهاد موافقت شد.

وزیر نفت ادامه داد: امروز ما یک خط لوله هزار و ٧٠٠ کیلومتری از عسلویه تا مهاباد داریم که مجتمع کرمانشاه در این مسیر پیش تر افتتاح شده است و امروز نیز مجتمع پتروشیمی لرستان افتتاح شد.

وی گفت: امسال که سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است سال بسیار مهمی برای واحدهای پتروشیمی به شمار می رود زیرا همانطور که گفتم امسال ٩٦٠ هزار تن به ظرفیت تولید پلی اتیلن و دیگر واحدهای پلیمری در واحدهای موجود در مسیر در خط لوله اتیلن غرب اضافه می شود؛ ضمن این که ظرفیت تولید پلی اتیلن پتروشیمی کاویان نیز تا پایان ا مسال به حدود ٢ میلیون تن خواهد رسید.

به گفته زنگنه، واحدهای ٢,٥ میلیون تنی پتروشیمی کاوه در عسلویه، ١.٧ میلیون تنی کود اوره در فارس، ١.٧ میلیون تنی در پردیس ٢ عسلویه و حدود یک میلیون تنی دیگر واحدها امسال به بهره برداری می رسند.

وی با اشاره به دیگر واحدهایی که امسال نیز وارد مدار خواهند شد، تصریح کرد: در واقع امسال حدود هشت میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور اضافه می شود و با احتساب قیمتهای پیشین، حدود چهار میلیارد دلار به ارزش تولیدات پتروشیمی افزوده می شود که این موارد غیر از برنامه بلندمدت برای افزایش ارزش تولیدات پتروشیمی ٤٠ میلیارد دلار است.

زنگنه ادامه داد: با توجه به باز شدن فضای کشور امیدواریم بتوانیم از فاینانسهای خارجی برای تحقق این برنامه ها بهره ببریم تا برنامه های توسعه ای پتروشیمی شتاب گیرد.

وی افزود: در واقع مجموع فعالیتهای صورت گرفته در صنعت پتروشیمی مصداق بارز تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است زیرا افزون بر جلوگیری از خام فروشی به افزایش زنجیره ارزش در صنعت نفت منجر می شود.

زنگنه ادامه داد: همچنین ضمن این که شاهد اشتغالزایی ناشی از اجرای این واحدها می شویم، به دلیل تعامل صورت گرفته ناشی از تولید و صدور محصولات، درونزایی و برونزایی اقتصادمان برای تعامل با دیگر کشورها افزایش می یابد.

وی گفت: به اتکای محصولات تولید شده در صنایع پتروشیمی، سرمایه گذاران می توانند بدون این که نیازی به ضمانت دولت داشته باشند به فاینانس طرحهای بعدی خود بپردازند که این مسئله به ما، برای تعامل و برونگرایی، قدرت می‌دهد.

وزیر نفت ادامه داد: زمانی که قرار بود طرح خط لوله اتیلن غرب اجرا شود، هنوز فناوری تبدیل متانول به پروپیلن اقتصادی و تجاری نشده بود؛ در غیر این صورت بنده این خط را اجرا نمی کردم و احداث واحدهای GTP (تبدیل گاز به پروپیلن) را در دستور کار قرار می دادم.

زنگنه گفت: در این دوره نیز امیدوارم با همراهی دولت بتوانیم حدود سه میلیون تن واحد GTP را در مناطق داخلی کشور اجرا کنیم، زیرا هم اکنون شبکه سراسری گاز در همه جا گسترده شده است و می توانیم واحدهای پتروشیمی بر پایه پروپیلن تولید کنیم؛ ضمن این که دولت هم باید کمک کند تا اقتصاد اجرای این طرح معقول شود.

زنگنه با اشاره به اجرای زیرساخت خط لوله خط لوله اتیلن غرب از سوی دولت، ادامه داد: خوشبختانه هم اکنون شاهد اجرایی شدن این خط لوله در استانهای غربی کشور هستیم؛ اگر این واحدها در این مناطق اجرا نمی شد این استانها صاحب پتروشیمی نمی شدند.

وزیر نفت ابزار امیدواری کرد که اجرای خط لوله اتیلن غرب سبب توسعه و تحول استانهای مسیر این خط لوله شود.

 
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آدرس

تهران ، ميدان ونك ، خيابان ملاصدرا ، خيابان شيرازي شمالي ، خيابان دانشور شرقي، پلاك 23
صندوق پستي: 1477-19395

پست الکترونیک: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
كدپستي: 1991813941 

ارسال نظرات و پیشنهادات:این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
تلفن : 6-88604760

فكس : 88604829