مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران از تعریف ۳۰ طرح برای جمعآوری گازهای همراه نفت منطقه شرق کارون خبر داد و گفت: با امضای ۲ قرارداد به ارزش ۱,۲ میلیارد دلار در روزهای آینده، این طرحها تعیینتکلیف شده و با اجرای آنها در ۲ سال آینده، از سوزاندن روزانه بالغ بر ۷۶۰ میلیون فوت مکعب (معادل ۲۲ میلیون متر مکعب) گاز جلوگیری میشود.
محمد مصطفوی در گفتوگو با شانا، با اشاره به برنامه شرکت ملی نفت ایران برای مقابله با گازسوزی در سطح این شرکت افزود: با توجه به تجمع بخش عمده آلایندگیهای ناشی از گازهای مشعل در مناطق عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به ویژه در استان خوزستان، به زودی شرکت ملی نفت ایران قرارداد بهسازی و نوسازی تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل مناطق نفتخیز جنوب را با هلدینگ خلیج فارس و شرکت پتروشیمی مارون (هر یک به طور مجزا) امضا میکند.
وی با بیان اینکه این ۳۰ طرح اغلب کوچکمقیاس هستند و ۲ساله به پایان میرسند، توضیح داد: با اجرای این طرحها روزانه ۵۱۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی در حال احداث بیدبلند۲ و روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی مارون اضافه خواهد شد. با جمعآوری این گازها، تولید مایعات گازی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم حدود ۳۸ هزار بشکه در روز افزایش مییابد که سبب افزایش خوراک پتروشیمی بندرامام خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول، به این ترتیب سالانه در مجموع ۱.۶ میلیون تن اتان و ترکیبات گازی سنگینتر از آن و ۱۴ میلیون بشکه مایعات گازی به خوراک واحدهای پتروشیمی افزوده میشود که گامی بلند در مسیر رفع مشکل کمبود خوراک بخش بزرگی از واحدهای پتروشیمی کشور به شمار میرود. ارزش این میزان خوراک برای شرکت ملی نفت ایران سالانه حدود ۱۳۰۰ میلیون دلار است و ارزش تولید محصولات پتروشیمی حاصل از خوراک اضافی این طرحها نیز سالانه حدود ۲۶۰۰ میلیون دلار برآورد میشود.
مدیر سرمایه گذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: این طرحها همچنین سبب خواهد شد روزانه حدود ۱۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی سبک در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد که میتواند برای تزریق گاز به میدانها یا تامین سوخت کشور استفاده شود.
مصطفوی با بیان اینکه روزانه حدود ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز نیز در حوالی مسجدسلیمان میسوزد که برای جمعآوری این گازها با پتروشیمی در حال تاسیس مسجدسلیمان توافقنامهای نهایی شده است، اظهار کرد: به این ترتیب به جز غرب کارون که جمعآوری گازهای همراه نفت آن در قالب طرح احداث انجیال ۳۲۰۰ در دست اقدام است، با اجرای این طرحها به روند گازسوزیها در استان خوزستان خاتمه داده خواهد شد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از ایستگاه جمعآوری گازهای مشعل میدان پارسی به عنوان نخستین طرح جمعآوری گازهای مشعل که با حضور و مشارکت بخش خصوصی اوایل امسال به ثمر رسید و همچنین برنامهریزی برای بهرهبرداری از سه طرح جمعآوری گازهای مارون ۳، مارون ۶ و منصوری تا پایان سال، تصریح کرد: با بهرهبرداری از این طرحها، اجرایی شدن ۲ قراردادی که در روزهای آتی امضا میشود، عملیاتی شدن توافق با پتروشیمی مسجدسلیمان و بهرهبرداری از پتروشیمی بیدبلند۲ که سال آینده به مدار میآید، گازسوزیها در شرق کارون پایان خواهد یافت و آلایندگیهای ناشی از گازسوزیهای پروژههای نفتی دیگر گریبانگیر مردم شریف استان خوزستان نخواهد بود.