معاون مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در بازاریابی و عملیات فرآورده نفتی گفت: ایران صاحب ذخایر نفت عظیمی است که تا ۱۵۵ سال دیگر پایدار خواهد بود و این موضوع سبب اقتدار و ثبات ایران شده است.
به گزارش خبرنگار شانا، هوتن سالاری روز (سهشنبه، ۲۸ فروردینماه) در سومین کنفرانس الپیجی و پتروشیمی آرگوس در ایران با اشاره به این که ایران با ذخایر ۱۵۷,۸ میلیارد بشکه نفت یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفتی دنیاست، اظهار کرد: این ذخایر که تا ۱۵۵ سال پایدار است، سبب اقتدار و ثبات ایران شده است.
وی با بیان این که هیدروکربن تنها نفت خام نیست و گاز طبیعی هم در این میان بسیار مهم است، تصریح کرد: ایران با ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر گاز، جایگاه نخست را در جهان دارد.
سالاری به میدان گازی پارس جنوبی بهعنوان بزرگترین منبع گازی جهان اشاره کرد و یادآور شد: بخش عمدهای از تولید گاز در ایران به مصرف داخلی میرسد و هم اکنون دورافتادهترین نقاط ایران نیز از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.
وی با بیان این که بخشی از گاز تولیدی ایران نیز به صادرات اختصاص مییابد، تصریح کرد: همسایگان ایران متقاضی دریافت گاز از ایران هستند و این موضوع برای ما امیدوارکننده است تا در آینده نیز به صادرات گاز ادامه دهیم. البته صادرات الانجی نیز در این میان نباید نادیده گرفته شود.
سالاری در ادامه به گزارش اخیر بانک جهانی درباره ذخایر نفت و گاز جهان اشاره کرد و گفت: در این گزارش، ایران رتبه پنجم ذخایر نفت جهان را از آن خود کرده است و تا ۱۵۵ سال آینده نیز از ذخایر نفت بهرهمند خواهد بود که رقمی بزرگ و قابل ملاحظه محسوب میشود و ثبات کشور را به همراه دارد.
معاون مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران در بازاریابی و عملیات فرآورده نفتی، از ایران بهعنوان چهارمین دارنده ذخایر هیدروکربوری پس از عربستان، روسیه و چین یاد کرد و افزود: با افزایش تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵، شاهد افزایش صادرات بودیم.
وی با اشاره به این که پس از لغو تحریمها میزان صادرات نفت ایران به بیش از ۲ میلیون بشکه در روز رسید و این میزان کماکان ثابت نگه داشته شده است، افزود: کشورهای آسیایی و اروپایی مشتریان نفت ایران هستند و هم اکنون حدود۴۰ درصد نفت ایران به بازارهای اروپایی صادر میشود.
سالاری از چین و هند بهعنوان بزرگترین مشتریان نفت خام ایران و از کره جنوبی بهعنوان بزرگترین مشتری میعانات گازی ایران نام برد و افزود: بخشی از میعانات گازی تولیدی در ایران به مصارف داخلی میرسد و بخشی دیگر نیز به چین و هند صادر میشود.