مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی (سابا) گفت: شاخص میزان شدت انرژی در ایران 1.4 برابر معیارهای جهانی بوده و نشاندهنده وضعیت نامناسب کشور در مصرف انرژی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، شاخص شدت انرژی از تقسیم میزان مصرف انرژی به تولید ناخالص داخلی حاصل می شود؛ میزان تولید کالاها و خدمات به ازای مصرف هر واحد انرژی را بهره وری انرژی می نامند.
«سیدحسین سجادی» روز سه شنبه در نشست هم اندیشی شورای سیاستگذاری طرح جامع کودک و انرژی در محل سازمان بهره وری انرژی ایران، با یادآوری فاصله قابل توجه مصرف انرژی در ایران با معیارهای جهانی، نقش اساسی کودکان و نوجوانان در محیط خانواده و فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره صرفه جویی و جلوگیری از اسراف در جامعه را یادآور شد.
به گفته این مقام مسوول، اسراف کردن به معنی زیاد مصرف کردن نیست، بلکه اسراف در مفهوم بهره وری خلاصه می شود؛ یعنی هر زمان که بهره وری نباشد، به یقین اسراف رخ داده است.
وی به اجرای نامناسب قانون اصلاح الگوی مصرف به عنوان یکی از مهم ترین و مترقی ترین قوانین در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: با اینکه نزدیک به 28 سازمان و
وزارتخانه برای اجرای این قانون تکلیف قانونی دارند،اما همسویی و همگرایی لازم بین آنها ایجاد نشده است.
سجادی ادامه داد: اوج مصرف برق (پیک بار) امسال 52 هزار و 700 مگاوات بوده در حالی که ظرفیت تولید و انتقال نزدیک به 75 هزار مگاوات است.
وی در پایان خواستار مشارکت و همکاری وزارتخانه های نیرو و آموزش و پرورش، شرکت توانیر و سازمان محیط زیست درخصوص آموزش و ترویج مفاهیم بهینه سازی مصرف انرژی به کودکان و نوجوانان به عنوان قدرتمندترین بخش خانواده و نسل تاثیرگذار در آینده کشور شد.
به گزارش ایرنا، دبیرخانه دایمی کودک و انرژی مرداد ماه امسال با هدف ترویج و آگاه سازی عموم مردم بویژه کودکان و نوجوانان نسبت به مسایل زیست محیطی، انرژی و سوخت، انرژی های پاک، بهره وری، بهینه سازی و مدیریت مصرف به همت مرکز خلاقیت های کودکان و نوجوانان و حمایت های سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) افتتاح شد.