توسعه و استقرار سیستم یکپارچه مدیریت انرژی و محیط زیست در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با تشکیل شورای عالی در این منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش شانا، شورای عالی انرژی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با حضور معاونین معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، مشاوران شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، رئیس دانشگاه خلیج فارس، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی و جمعی از مدیران و کارشناسان ارشد برگزار شد.
این جلسه با توجه به ظرفیتهای تولید انرژی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و همچنین با توجه به پتانسیلهای موجود در مدیریت مصرف انرژی و کاهش شدت مصرف در این منطقه برگزار شد.
در جلسه شورای عالی انرژی، موضوعاتی همچون ارائه مدل مفهومی طرح توسعه و استقرار سیستم یکپارچه مدیریت انرژی و محیط زیست منطقه، سازماندهی اقدامات آتی کمیته راهبری و بررسی ساز و کار تشکیل شورای عالی انرژی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
براساس آمار ارائه شده، در گذشته حدود 56 میلیون مترمکعب در هفته حجم گازهای سوزانده شده در مجتمعهای مختلف منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بوده که این میزان با اجرای طرحهای جمعآوری و اجرای راهکارهای مدیریت انرژی اکنون به میزان 5.5 میلیون متر مکعب در هفته کاهش یافته است.
مدیریت مصرف آب نیز با توجه به فضای سبز موجود و لزوم آبیاری و همچنین نیاز به آب شرب نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در این جلسه با اشاره به لزوم اجرایی شدن ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و جذب سرمایهگذاریهای خارجی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، اهدافی همچون جذب سرمایه در قالب ماده 12 قانون رفع موانع تولید، فراهم سازی شرایط توسعه پایدار و استقرار سیستم مدیریت انرژی برای توسعه و استقرار سیستم یکپارچه مدیریت انرژی و محیط زیست مطرح شد.
در نشست مشترک تاکید شد که در راستای اجرای طرح توسعه و استقرار سیستم یکپارچه مدیریت انرژی و محیط زیست تدوین دستورالعملها، شرح ماموریتها و سازوکار اجرای مقررات از اهمیت زیادی برخوردار است.
ایده توسعه بازار انرژی با محوریت شرکتهای خدمات انرژی، توسعه ساز و کار رگولاتوری بازار و دستگاهها و سازمانهای مربوطه عرضه و تقاضای انرژی تشریح شد.
براساس ابلاغیه 171273-2/20 مورخ 17/4/1394 وزیر نفت، استقرار و پیاده سازی سیستم مدیریت انرژی در همه شرکتها و واحدهای تابعه وزارت نفت الزامی بوده و راهبری و نظارت بر آن بوسیله ایجاد سامانه مربوطه بر عهده شرکت بهینهسازی مصرف سوخت گذاشته شده است.