معاون اول رئیس جمهوری با انتقاد از سیاستهای سالهای گذشته که منجر به برداشت بیشتر طرف مقابل از میدان های مشترک نفت و گاز شد، گفت: برخی افراد به جای تمرکز در توسعه کشور و افزایش ظرفیت برداشت از میدان های مشترک به دنبال مسائل حاشیه ای بودند.
به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به مرودشت، اسحاق جهانگیری (سه شنبه، ٢٩ تیرماه) در آیین بهره برداری رسمی از طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت گفت: اقتصاد ایران در مسیر صحیحی قرار گرفته است و در ریل واقعی خود به سمت رشد و توسعه حرکت کرده و موانع پیشرفت یکی پس از دیگری از پیش روی اقتصاد برداشته می شود.
وی افزود: البته باید به اقتصاد کشور حرکت پرشتاب تری داشت زریا چالشهای پیش روی آن بسیار جدی است.
معاون اول رئیس جمهوري با بیان این که اقتصاد ایران باید پاسخگوی اقتدار کشور از نظر اقتصادی باشد، توضیح داد: ایران کشوری است که در منطقه حساس خاورمیانه امروز نه تنها کشوری با ثبات بلکه اقتدار و با امنیت است بلکه در این میان نقش ثبات سازی را هم ایفا می کند.
جهانگیری با اشاره به این که تروریسم خطرناکی در منطقه شکل گرفته است، نقش آفرینی ایران را برای بازگرداندن ثبات و آرامش به منطقه یادآوری کرد.
وی یادآور شد: اقتدار اقتصادی چنین کشوری باید متناسب با شان و جایگاه آن باشد.
معاون اول رئیس جمهوری چالش دیگر اقتصاد کشور را بیکاری خواند و گفت: باید سرعت اقتصاد به سمتی رود که مشکل بیکاری برطرف شود.
وی بر ضرورت افزایش رفاه مردم، ایجاد زندگی مناسب با شأن مردم ایران، تاکید کرد و گفت: ابتدا باید موانع اقتصاد ایران برطرف شود.
جهانگیری با اعلام این که یکی از موانع اقتصاد ایران تحریمها بوده است، گفت: بخش قابل توجهی از تحریمها لغو شده و بخش دیگر آن نیز لغو می وشد و غربی ها متعهد به اجرای کامل برجام هستند.
وی با یادآوری این که باید فضای امن و آرامی برای اقتصاد ایران حاکم شود، گفت: ما فکر می کنیم دولت تا کنون سعی کرده فضای اقتصاد را قابل پیش بینی کند، مردم مطمئن هستند نرخ دلار شبانه روزی تغییر نمی کند. مردم می دانند دولت می تواند تورم را کنترل کند و با سیاستگذاری و نه دخالت، نرخ سود بانکی را کاهش دهد.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود در آیین بهره برداری رسمی از طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت، تصریح کرد: فضای سیاسی اجتماعی کشور باید آرام باشد، آنان که به هر دلیلی می خواهند این فضا را مایوس کننده نشان دهند و بگویند شرایط ناامن است، اشتباه می کنند و در حق ملت دلسوزی نمی کنند، ما باید فضای کشور را با ثبات و آرام کنیم.
جهانگیری با اعلام این که دولت مکلف است فضای سیاست خارجی را آرام و قابل پیش بینی کند، گفت: ما این کار را انجام می دهیم.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود، با تاکید بر این که در زمینه های مختلف اقتصادی هیچ زمینه ای مهم تر از نفت و گاز نیست، گفت: ما به طور حتم باید در مقاطعی مدیران و خود را سرزنش کنیم که از ١٠٠ سال پیش تاکنون که نفت تولید شده است، این کالا نتوانسته است نقش تعیین کننده و اصلی خود را ایفا کند.
وی، خام فروشی، ارزش افزوده کم را از جمله این موارد یاد کرد.
جهانگیری با بیان سیاستهای دولت در اقتصاد مقاومتی گفت: توسعه ظرفیتهای صنعت نفت و گاز کشور و کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی از جمله این سیاستهاست.
وی از بیژن زنگنه به عنوان وزیر کارآمدی نام برد که با سیاستگذاریهای دقیق در مسیر افزایش ظرفیت و بهره برداری طرحها گام برداشته است.
جهانگیری با اشاره به افزایش ١٥٠ میلیون مترمکعب برداشت گاز از فازهای پارس جنوبی گفت: این از جمله مصادیق عملکردی مناسب در دوره اخیر است که افزون بر پارس جنوبی در میدانهای غرب کارون نیز رقم برداشت نفت خام افزایش یافته است و امسال تولید در این میدانها به حدود ٢٠٠ هزار بشکه رسیده است که ستودنی است.
معاون اول رئیس جمهوری سخنان خود را با انتقاد از سیاستهای سالهای گذشته که منجر به برداشت بیشتر طرف مقابل از میدان های مشترک نفت و گاز شد، ادامه داد و از این که برخی افراد به جای تمرکز در توسعه کشور و افزایش ظرفیت برداشت از میدان های مشترک به دنبال مسائل حاشیه ای بودند، اظهار تاسف کرد.
وی گفت: چنین رویه ای منجر به هدر رفتن منابع کشور و کاهش برداشت ایران نسبت به طرف مقابل از میدان های مشترک شده است.
وی سیاستهای اصلی اقتصاد مقاومتی را پرهیز از خام فروشی، ایجاد ارزش افزوده، افزایش صادرات محصولات پتروشیمی دانست و گفت: دولت این سیاستها را با جدیت دنبال خواهد کرد.
جهانگیری همچنین به گزارش بیژن زنگنه در مراسم (سه شنبه، ٢٩ تیر ماه) مبنی بر سرمایه گذاری بیش از پنج میلیارد دلاری برای پتروشیمی در سال ٩٥ اشاره کرد و گفت: باید از وزیر نفت و مدیران به دلیل این اقدام ها تشکر کنیم، اقدام هایی که در دوره تحریمها صورت گرفته است.
معاون اول رئیس جمهوری سخنان خود را با موضوع تحریمها ادامه داد و با تقسیم بندی گروههای فعال در این دوره گفت: در این مقطع ٢ گروه فعال بودند یکی مدیران بنگاهها که در نهایت گمنامی وقت گذاشتند و تحریمها را دور زدند و طرحها را تکمیل کردند که نامشان در تاریخ ایران می درخشد و ثبت خواهد شد، گروه دوم کسانی هستند که در داخل کشور از این فرصت سو استفاده کردند.
وی گفت: شخصی ٢ میلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار در این دوره برده است مگر مردم ایران و تاریخ از آنها گذشت می کند؟ نام آنان هم در تاریخ ایران سیاه خواهد ماند.
معاون اول رئیس جمهوری در پایان اظهار امیدواری کرد: در فضای جدید پس از تحریمها توسعه کشور شتاب یابد و اقتصاد ایران با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی رونق یابد.