قرارداد برقدار کردن ۱۰۰ حلقه چاه کشاورزی بین شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و شرکت سرمایهگذاری جهاد نصر امضا شده و مراحل امضای قرارداد ۲۱۰۰ حلقه چاه دیگر نیز در دست اقدام است.
مرتضی گلزاده، مجری طرح برقدار کردن چاههای کشاورزی در شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در گفتوگو با شانا، با بیان این مطلب گفت: به غیر از ۱۰۰ حلقه چاهی که قرارداد آن امضا شده است، شرکت جهاد نصر برای برقدار کردن ۲ هزار حلقه چاه دیگر نیز اعلام آمادگی کرده و یک کنسرسیوم نیز برای شروع کار، برقدار کردن ۱۰۰ حلقه چاه را درخواست داده است. به این ترتیب، مراحل برقدار کردن بالغ بر ۲۲۰۰ حلقه چاه کشاورزی کلید خورده است.
وی گفت: بر اساس آمار اعلام شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، هماکنون ۲۱۹ هزار حلقه چاه کشاورزی در کشور وجود دارد که با احتساب آمار وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر مصرف ۱۶ هزار و ۵۰۰ لیتر گازوئیل در هر حلقه چاه، سوخت مایع قابلتوجهی به مصرف چاههای دیزلی میرسد و میتوان این روند مصرف را با برقدار کردن چاهها متوقف کرد.
گلزاده با بیان اینکه آغاز طرح برقدار کردن چاههای کشاورزی منوط به اعلام چاههای اولویتدار از سوی وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی بود، عنوان کرد: این ۲ وزارتخانه به طور مشترک، در سال ۹۶، ۱۳۰ هزار حلقه چاه از بین ۲۱۹ هزار حلقه چاه دیزلی را به عنوان چاههای اولویتدار معرفی کردند که در مرحله نخست، فراخوان جذب سرمایه برای برقدار کردن ۲۳ هزار حلقه چاه از این ۱۳۰ هزار حلقه چاه انجام شد و فراخوان ۱۰۷ هزار حلقه چاه دیگر نیز پس از تعیین تکلیف این ۲۳ هزار حلقه چاه، اعلام میشود.
وی اجرای این طرح را با توجه به تسهیل فرآیندهای کاری برای کشاورزان، شفافسازی آماری در حوزه میزان مصرف سوخت، کاهش مصرف گازوئیل و ایجاد فضای همکاری بین سه وزارتخانه (نفت، نیرو و جهاد کشاورزی)، حائز اهمیت برشمرد و ابراز امیدواری کرد که با استقبال سرمایهگذاران، اجرای طرح سرعت بیشتری بگیرد.