مدیر بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی نفت اعلام کرد: تعداد قابل توجهی از شرکتهای بینالمللی پرسابقه، بانفوذ و پرقدرت بینالمللی که طالب حضور و فعالیت در صنعت نفت ایران هستند، در آوردگاه نمایشگاه بیستوسوم نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران حضوری خیرهکننده دارند.
به گزارش شانا، محمد ناصری صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشتماه) در آیین گشاییش بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران با اشاره به دوره زمانی آغاز به کار نمایشگاه گفت: نمایشگاه نفت امسال در شرایطی کار خود را آغاز میکند که زیست- جهان ما کماکان در پیچ و تاب رخدادهای گاه نامیمون و دلآزار قرار دارد، اما با این حال بر این باوریم که جهان امروز را در فرجام، این صلحطلبان و مصلحاناند که برمیسازند.
وی با اشاره به منابع غنی نفت و گاز ایران و تأثیرگذاری و نقش حساس در معادلات اقتصادی جهان امروز گفت: دراختیار داشتن ظرفیتهای بالقوه انرژی از یک سو و همجواری با منابع انرژی وسیع در خلیجفارس و دریای خزر و نیز دسترسی به آبراهههای بینالمللی از سوی دیگر، نشان از آن دارد که ایران، در تأمین انرژی در بازار جهانی و تبادل آن، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
رئیس روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به وجه تاریخی و در عین حال سیمایی جوان و رو به آینده صنعت نفت ایران گفت: پس از گذشت بیش از یک قرن از اکتشاف نفت، ظرفیتهای دست نخوردهای از منابع انرژی و نیز بالقوگیهای فراوانی در تمامی حوزههای صنعت عظیم نفت وجود دارد که میتواند به جذب سرمایههای سودآور بسیار بینجامد. از سوی دیگر، با توجه به نیاز روزافزون ملی و بینالمللی، هرگونه تلاش برای روزآمد کردن صنعت نفت ایران با استفاده از فناوریهای پیشرفته و فراهم کردن زمینههای مناسب برای انجام کارهای پژوهشی و جذب و بومیسازی فناوریهای نوین برای ما امری بسیار مهم و حیاتی است.
ناصری با اشاره به نقش خاص و غیرقابل چشمپوشی ایران در معادلات انرژی دنیا گفت: ایران همواره بر حفظ و صیانت از این جایگاه راهبردی خود، پای فشرده و بیتردید ازاین جهت بوده است که صنعت نفت ایران، تاکنون ۲۲ نمایشگاه بینالمللی را برپا کرده تا از رهگذار آن به خواستههای مدنظر خود برسد. این مسیر، امروز تا جایی رسیده است که به اذعان کارشناسان، نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران، به نمایشگاهی مهم تبدیل شده است.
وی یادآور شد که تعداد قابل توجهی از شرکتهای بینالمللی پرسابقه، بانفوذ و پرقدرت بینالمللی که طالب حضور و فعالیت در صنعت نفت ایران هستند، در آوردگاه نمایشگاه بیستوسوم، حضوری چشمگیر یافتهاند و میتوان بیهیچ تردیدی باور داشت که عمده این شرکتهای صاحبنام، خواهان حضور در فردای توسعه یافتهتر صنعت نفت ایران از طریق تعامل و همکاری با شرکتهای داخلی هستند.
مدیر بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی نفت با اشاره به اقدامهای اجرایی برای برگزاری نمایشگاه بیستوسوم، یادآور شد: این دوره از نمایشگاه با در اختیار گرفتن تمامی فضاهای سرپوشیده و روباز مجموعه نمایشگاهی تهران در حدود ۸۰ هزار متر مربع، با مشارکت ۱۰۵۳ غرفه داخلی با متراژ ۲۸۶۹۳ مترمربع، ۶۰۰ شرکت خارجی و نمایندگان داخلی آنها با متراژ ۱۱۱۹۰ متر مربع فضای سرپوشیده و بیش از ۱۲هزار متر مربع فضای باز از ۳۸ کشور جهان شامل کشورهای آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوییس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگکنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختناشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی، سنگاپور و جمهوری اسلامی ایران، زمینهساز تعامل و مراودات صمیمانه و تنگاتنگ اقتصادی بینالمللی خواهد بود.
ناصری افزود: در این نمایشگاه همچنین کشورهای ایتالیا، فرانسه، هلند، آلمان، اسپانیا، انگلستان، روسیه، اتریش، ژاپن، کره جنوبی و چین، به صورت پاویون کشوری حضور دارند.
وی در عین حال از برگزاری ۲۶ کنفرانس و امضای چهار تفاهمنامه همکاری در حاشیه این نمایشگاه خبر داد و گفت: رویکرد نمایشگاه امسال در جانمایی شرکتهای حاضر در نمایشگاه، بر اساس تخصص و زمینه فعالیت بوده است. در نمایشگاه امسال، سازندگان تجهیزات نفت و صنعتی در سالنهای ۳۱ و ۶، صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در سالن ۷، نفت و صنایع بالادستی در سالنهای ۸ و ۹، گاز و صنایع میان دستی در سالنهای ۱۰ و ۱۱، پالایش و پتروشیمی و صنایع پایین دستی مرتبط در سالنهای ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ مستقر خواهند بود. ضمن اینکه با توجه به رویکرد و راهبرد خدشهناپذیر وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از کالاهای ساخت داخل و حمایت از شرکتهای داخلی، بخش جداگانهای برای معرفی سازندگان ۱۰ گروه کالای راهبردی صنعت نفت، دانشگاهها و نیز شرکتهای دانشبنیان تدارک و آماده شده است.
مدیر بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی نفت با بیان اینکه در هیچ جای جهان، صنعت نفتی را نمیتوان تصور کرد که بدون همکاری و تعامل و همافزایی ملی و بینالمللی، در مسیری پویا و ارزشآفرین قرار گیرد، گفت: براساس چنین نگاه و سنگبنایی است که سخت بر این باوریم بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی تهران، فرصتی بسیار مناسب برای گسترش همکاری شرکتهای ایرانی و جامعه بینالمللی، آن هم در مسیر دستاوردهایی نو در علم، صنعت، بازار و فناوری است.
ناصری یادآور شد: در نمایشگاه بیستوسوم مولفههایی همچون فراهم آوردن بسترهای انتقال تکنولوژی و فناوریهای نوین به بخشهای صنعتی کشور، ایجاد بسترهای جذب سرمایه و مشارکت فعال شرکتهای بینالمللی و داخلی در پروژههای صنعت نفت و عرضه آخرین دستاوردهای صنعت نفت در داخل و حوزه بینالملل مدنظر است که امیدواریم در رسیدن به آنها توفیق حاصل شود.
وی تصریح کرد: بیگمان میتوان آن را در بستری به نام «دیپلماسی صنعتی» تعریف و بازشناسی کرد. در جهان امروز اگر دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی عمومی، کاربرد و کار ویژه خود را بازشناختهاند، دیپلماسی صنعتی هنوز، چندان که باید و شاید، سیطره و هژمونی عملی نیافته است و از اینرو، بر ما فعالان صنعت نفت است که مقدمات و شرایط آن را بیش از پیش فراهم آوریم.