قراردادهای پژوهشی شرکت ملی نفت ایران با هدف توسعه زیرساختهای علمی و فناوری در کشف منابع هیدروکربوری، میان این شرکت و پنج دانشگاه منتخب کشور امضا شد.
به گزارش خبرنگار شانا، قراردادهای پژوهشی حوزه اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، صبح امروز (دوشنبه، ۲۱ اسفندماه)، با حضور وزرای نفت و علوم، میان علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت و روسای دانشگاههای شهید بهشتی، فردوسی مشهد، خوارزمی، صنعتی شاهرود و شهید چمران اهواز امضا شد.
بر این اساس، طرح پژوهشی «توسعه فناوریهای نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تاکید بر مدلسازی هیدروکربوری حوضه رسوبی در ناحیه دزفول شمالی» با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و طرح «توسعه فناوری بهبود تصویرسازی زیرسطحی در اکتشاف منابع هیدروکربوری در حوضه رسوبی کپهداغ» با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد اجرا میشود.
دانشگاه خوارزمی در زمینه «توسعه فناوریهای سنگهای کربناته شکافدار در ناحیه دشت آبادان» با مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران همکاری خواهد کرد و «کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربوری و فناوریهای نوین حفاری و مهندسی نفت در چاههای اکتشافی» موضوع همکاری با دانشگاه صنعتی شاهرود خواهد بود.
طرح پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز «توسعه فناوریهای نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تاکید بر ژئوشیمی سطحی و زیرسطحی در ناحیه دشتآبادان» است.
مدت زمان اجرای هر یک از این قراردادها ۱۰ سال خواهد بود و اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای تمام پنج طرح پژوهشی در فاز نخست، ۱,۵ میلیون یورو و حدود ۳ میلیارد تومان است.
بر اساس این گزارش، با امضای قراردادهای پژوهشی حوزه اکتشاف با دانشگاهها، نفت گام بلند دیگری در مسیر تقویت و تحکیم پیوند صنعت نفت و دانشگاه برداشته است. پیش از این، ۹ قرارداد فناورانه در حوزه بالادست و ۱۲ قرارداد فناورانه در حوزه پاییندست صنعت نفت ایران بین شرکتهای اصلی وزارت نفت و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی منتخب کشور امضا شده بود و افزون بر این قراردادها، هر یک از شرکتهای اصلی و شرکتهای تابعه آنها، در حوزههای مختلف با دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور همکاریهای خوبی دارند و بعضا تفاهمنامهها و قراردادهای همکاری مشترکی نیز به امضا رساندهاند.