با تکمیل و راه اندازی همزمان ٢٢ جایگاه سوخت سی ان جی، ٣٧ هزار متر معکعب در ساعت به ظرفیت کل این سوخت در کشور افزوده شد.
به گزارش شانا علی مهرابی، مدیر گاز طبیعی فشرده (سیانجی) شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران امروز (یکشنبه، ١٧ بهمنماه) در یک نشست خبری گفت: با پایان یافتن عملیات ساخت این ٢٢ جایگاه و راه اندازی آنها، ١٤٦ نازل سوختگیری به مجموع جایگاههای عرضه سیانجی کشور افزوده شده است.
وی افزود: این تعداد جایگاه در استانهای آذربایجان شرقی، مازندران، سمنان، فارس، قزوین، البرز، کرمانشاه، هرمزگان، خراسان رضوی، ایلام، گیلان و کهکیلویه و بویر احمد به بهره برداری رسیده است.
به گفته مدیر سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، تعداد کل جایگاههای سیانجی هم اکنون به دو هزار و ٣٨٢ باب رسیده است.
مهرابی راه اندازی کامل پنج باب جایگاه ازسوی بخش خصوصی را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: زمین تجهیزات تکمیل و راه اندازی این پنج جایگاه بهطور کامل به همت بخش خصوصی انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین هفت جایگاه سی ان جی (به جز زمین آن) از سوی دولت راه اندازی شده و مابقی نیز توسط بخش خصوصی با ارائه یارانه از سوی دولت به بهره برداری رسیده است.
نشست خبری علی مهرابی ،مدیر طرح و احداث جایگاه های سی ان جی
مدیر سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: با راه اندازی این ٢٢ جایگاه برای حدود ٢٢٠ نفر به طور مستقیم و برای تعداد زیادی نیز به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است.
مهرابی درباره ضرورت حضور بخش خصوصی در راه اندازی جایگاههای سی ان جی گفت: افرادی که دارای زمین مناسب هستند و تمایل دارند در این حوزه سرمایه گذاری کنند می توانند درخواست خود را به مناطق ٣٧ گانه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران ارائه دهند.
وی تاکید کرد: برای سرمایه گذاران در این بخش ارائه کارمزد ویژه به مدت هفت سال در نظر گرفته شده، کارمزدهای ویژه برای کلانشهرها ١٤٠ تومان و برای شهرهای معمولی ١٢٠ تومان در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش کارمزدهای معمولی برای بخش خصوصی هم اکنون ٨٠ تومان و برای جایگاه های شهرداری ٧٠ تومان است.
برند سازی در سیانجی در جریان است
مهرابی با بیان اینکه در بخش مایع و سیانجی شرکتهای برند کار خود را آغاز کرده اند، گفت: در این زمینه چند شرکت تائید شدهاند.
به گفته وی، برخی برندها و نمایندگان شرکتهای خارجی هم متقاضی فعالیت در ایران هستند که البته هنوز بهطور مستقیم تائید نشده اند.
افزایش کارمزد جایگاهداران در حال پیگیری است
مهرابی درباره افزایش کارمزد جایگاهداران گفت: افزایش کارمزد جایگاهداران در حال پیگیری است و مذاکراتی با شورای اقتصاد و وزیر نفت انجام شده است که امیدواریم تا پایان سال به سرانجام برسد.
وی افزود: امیدواریم با این پیگیری ها، کارمزد جایگاهداران به اندازه نرخ تورم افزایش یابد
مدیر طرح احداث جایگاههای سیانجی با اشاره به تقاضای شرکت فولکس واگن برای ساخت خودروی پایه گازسوز اظهار کرد: این شرکت آلمانی از ما تقاضای گاز کرده است و ممکن است بر اساس این، اقدام به ساخت خودروی پایه گازسوز کند اما چشم امید ما به خودروسازان داخلی است.
به گفته مهرابی، مطلوب وزارت نفت این است که خودروی پایه گازسوز با پیمایش حداقل ۳۰۰ کیلومتر طراحی شود زیرا این موضوع نیاز کشور است.
وی افزود: وزیر نفت در همین باره نامهای به وزیر صنعت ارسال کرده که این نامه در حال پیگیری است.
علی مهرابی ،مدیر طرح و احداث جایگاه های سی ان جی
راه اندازی سیمفا برای معاینه فنی خودروها
مهرابی گفت: روز گذشته یک سیستم برای معاینه فنی خودروها به نام سیمفا راهاندازی شده است که این سامانه سبب میشود اگر مخزن خودرو دچار مشکل باشد، به خودرو گاز نرسد.
به گفته وی، این سامانه تایید و تصویب شده است و شامل خودروهای گازسوز هم می شود.
مدیر طرح احداث جایگاههای گاز طبیعی فشرده با بیان اینکه این ظرفیت وجود دارد که ۵۰ درصد سوخت حمل و نقل با سوخت سیانجی پوشش داده شود، اگر خودروساز خودروی پایه گازسوز با پیمایش مناسب و کیفیت بالا تولید کند، همه قشور جامعه به به این سوخت روی میآورند.
استفاده از LPG در دستور کار شرکت نیست
مهرابی با بیان اینکه استفاده از سوخت الپیجی در دستور کار ما نیست، گفت: اقدامهای کنونی غیر قانونی و خطرناک است.
وی تاکید کرد: سیاست اصلی ما در استفاده از سوخت جایگزین تنها سیانجی است که دارای استاندارد بالاست و خطرناک نیست.
وی یادآوری کرد: البته برخی از مصرفکنندگان مخازن خودروهایشان را دستکاری میکنند که این کار خطرناکی است و برای انجام این کار باید به مراکز مجاز مراجعه کرد.