۲۰ تریلیون دلار خسارت ناشی از تغییر کاربری زمین در جهان است

نماینده فائو در جمهوری اسلامی ایران گفت: طی سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۱ تغییر کاربری زمین موجب خسارتی معادل ۲۰ تریلیون دلار برای خدمات سالانه اکوسیستم شده است.

 

زمین کشاورزی

جامعه ۲۴ - «جرالد بودکر» در مراسم گرامیداشت مقابله با بیابانزایی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی در سازمان جنگل‌ها برگزار شد، افزود: جامعه جهانی همه ساله در ۱۷ ژوئن با گرامیداشت روز جهانی مبارزه با بیابانزایی و خشکسالی درصدد است تا آگاهی عمومی را نسبت به تلاش‌های بین المللی انجام شده و در راستای این آرمان، افزایش دهد.

وی اظهار داشت: شعار امسال برای روز «احیای سرزمین، بازسازی بهتر با سرزمینی بدون تخریب» است که همگان را به اتخاذ اقدامات جبرانی برای بازماندگان اراضی ارزشمند ما تشویق می‌کند. روش ما در تولید و مصرف مواد غذایی، خوراک، فیبر، آب، انرژی و مواد اولیه به سرعت، موجودی محدود «سرمایه طبیعی» زمین را از بین می‌برد.

نماینده فائو در ایران تصریح کرد: این از بین رفتن خاک، گونه‌ها و اکوسیستم‌ها منجر به افزایش بحران‌های به هم پیوسته بیابانزایی، تخریب زمین، خشکسالی از بین رفتن تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی می‌شوند.

وی افزود: اکنون ارزش‌هایی که از دست می‌دهیم، به مراتب بیش از آن چیزی است که تولید می‌کنیم. طی سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۱۱ تغییر کاربری زمین موجب خساراتی شده است که بطور میانگین معادل ۲۰ تریلیون دلار برای خدمات سالانه اکوسیستم است.

به گفته بودکر، تخریب زمین به تنهایی ۳۰ درصد از این خسارت را تشکیل داده که معادل سه برابر ارزش بازار جهانی محصولات کشاورزی است.

وی اضافه کرد: از یکسو بیش از یک چهارم گاز‌های گلخانه‌ای در اثر فعالیت‌های مربوط به کشاورزی، جنگلداری و سایر کاربری‌های زمین ایجاد می‌شوند و از سوی دیگر تخمین زده می‌شود که تا سال ۲۰۵۰ محصولات زراعی جهان ۱۰ درصد و در برخی مناطق ۵۰ درصد کاهش خواهند یافت.

بودکر اظهار داشت: این دو عامل ذکر شده توانایی ما را در تضمین امنیت غذایی و تغذیه پایدار برای جمعیت در حال رشد، در معرض خطری جدی قرار می‌دهد که تنها با افزایش سطح ترمیم و احیای زمین برای تغییر نظام‌های غذایی امکان پذیر خواهد بود.

وی گفت: امسال ما همچنان روز جهانی مبارزه با بیابانزایی و خشکسالی را تحت سایه بیماری کووید - ۱۹ گرامی می‌داریم. این همه گیری در سراسر جهان خسارات زیادی را به بار آورده است که در این میان کشور‌های در حال توسعه بیشترین آسیب را که شامل چالش‌های موجود درباره فقر، مخاصمات، کمبود آب و موارد اضطراری مربوط به تغییرات اقلیمی است، متحمل شده آمد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آدرس

تهران ، ميدان ونك ، خيابان ملاصدرا ، خيابان شيرازي شمالي ، خيابان دانشور شرقي، پلاك 23
صندوق پستي: 1477-19395

پست الکترونیک: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
كدپستي: 1991813941 

ارسال نظرات و پیشنهادات:این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
تلفن : 6-88604760

فكس : 88604829