رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ضمن اعلام نیازهای فناورانه این شرکت، گفت: توسعه فناوری برای استانداردسازی مصرف انرژی و کاهش فاصله شدت مصرف با نُرمهای جهانی ضروی است.
به گزارش خبرنگار شانا، عقیل براتی روز (یکشنبه، ۲۷ آبانماه) در نخستین روز گردهمایی شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه با بیان این مطلب افزود: شرکت بهینهسازی مصرف سوخت طی حدود دو دهه اخیر فعالیت خود، اقدامهای متعددی برای مدیریت مصرف انجام داده و هنوز جای کار بسیاری موجود است.
وی گفت: در چند سال اخیر بیشتر طرحهای ما به سمت استفاده از ظرفیتهای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور رفته است که در این زمینه طرحهای زیادی اجرا یا مصوب شده و بخشی نیز در دستور کار است.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ادامه داد: شدت مصرف انرژی ایران در بخشهای مختلف حدود یک و نیم تا چهار برابر نُرم جهانی است و توسعه فناورانه باید مسیر استانداردسازی مصرف انرژی را هموار کند.
براتی با بیان اینکه اگر بتوانیم بازار بهینهسازی مصرف انرژی را در کشور فعال کنیم کار ماندگاری خواهد شد که میتواند اطمینان از قابلیت توسعه کسبوکار بخش خصوصی در این بخش را افزایش دهد، یادآور شد: توسعه نیافتن فناوریهای بهینهسازی مصرف انرژی در صنعت نفت، کاستی در دانش فنی فناوریهای کلیدی بهینهسازی مصرف انرژی، کمبود اطلاعات درباره وضع مصرف و ظرفیتهای بهینهسازی مصرف انرژی در بخشهای مصرفکننده انرژی و مشکلات ناشی از فقدان بازار بهینهسازی مصرف انرژی و مطالعات بین المللی بازار نفت و گاز از چالشهای پیش روست.
وی فقدان سازوکارهای مناسب برای گسترش فعالیتهای شرکتهای خدمات انرژی، نیاز به فناوریهای تولید مخزن سیانجی با ظرفیت بالا، نیاز به فناوریهای توسعه ایستگاههای شارژ سریع برق برای خودروهای برقی، نیاز به فناوریهای تولید و استفاده از سوختهای زیستی، نیاز به ایجاد ساختار هوشمند محاسبات میزان صرفهجویی در طرحهای ماده ۱۲، نیاز به پلتفرم نرمافزاری و اپلیکیشن برای ثبت و مدیریت مصرف انرژی در بخش خانگی و تجاری و نیاز به فناوریهای نو مشعل بر مبنای فناوری low-nox را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: شرکت بهینهسازی مصرف سوخت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهایی که برای رفع این نیازمندیها راهکارهای فناورانه داشته باشند آمادگی کامل دارد.
گردهمایی سهروزه شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه از صبح روز (یکشنبه، ۲۷ بهمنماه) در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت آغاز بهکار کرد و عصر روز سهشنبه (۲۹ بهمنماه) بهکار خود پایان میدهد.